Nu alweer bij de azoren in de buurt
Door: Bjorn Nachbahr
Blijf op de hoogte en volg Bjorn
02 Februari 2008 | Portugal, Ponta Delgada
Hier dan mijn 2e bericht van zee.
Na mijn vorige bericht is er niet echt veel meer gebeurt.
Afgelopen woensdagnacht zijn we weer vertrokken uit Plymouth. Dit gebeurde met 6 uur vertraging vanwege de schroef. Maar alles doet het weer en zijn we vertrokken voor de grote oversteek.
Het is nu alweer zaterdagavond en het tijdsverschil is al weer 3 uur met nederland. Om de dag gaat aan boord de klok een uurtje terug..dus langer slapen.
Vannacht zijn we de azoren gepasseerd. Helaas kon ik van het vaste land dus geen foto's maken...wat wel in de planning lag, maar goed. Ook vanmiddag veel aan dek geweest om misschien een glimp op te vangen van één of een groep walvissen. Dat is helaas niet gelukt.
Afgelopen week konden we niet internetten, net bellen en geen TV ontvangst. De sataliteverbinding in de buurt bij engeland lag plat..Dat is dus best wel behelpen. 4 dagen lang zaten we in een laagdrukgebied en hebben we enorm slecht weer gehad.
Ontzettend heen en weer slingeren dus...Veel mensen zie je dan door de gang steeds weer naar het toilet rennen...haha. Maar ik had er geen last van gelukkig.
Sinds we vannacht de Azoren zijn gepasseert voel ik de lucht al warmer worden..Maar nog steeds veel deining, en dat blijven we houden tot de oversteek.
Verwacht wordt dat we morgenavond in een hoogdruk gebied komen en vanaf dan met het hoogdrukgebied meevaren..Heerlijk.
Morgen (zondag) hebben we een gezellig alle hens etentje in de helihangaar. Ook mogen we 2 blikjes bier drinken...phoef he!!!.
De dagelijkse gang van zaken wat mijn dienstvak betreft zijn heel erg druk. We zijn nog steeds de restanten van onze bevoorrading aan het wegwerken..Dit ook dus met veel vertraging vanwege de slechte dagen op zee die we gehad hebben.
We hebben daarin tegen een hartstikke leuk team op buro bevoorrading dus dat komt wel goed de komende reis
Nou hier gaat alles dus prima.
Kan niet wachten tot we aanmeren in Willemstad.
Helaas dit keer weinig foto's bij het bericht maar dat maak ik wel weer goed.
Tot het volgende bericht
Groetjes Bjorn
02 Februari 2008 - 22:26
Anja:
Hopelijk gaat de tweede week van de oversteek beter! Geniet van je (vrije) zondag. Op naar Willemstad!
Knuffel Anja -
03 Februari 2008 - 11:24
Anita:
Niet te snel drinken , die biertjes, je moet er weer een tijdje mee doen .Hoop dat met de deining het eten een beetje blijft staan. Wordt het lopend buffet...haha. Ja die foto's zullen er zeker nog wel komen.
Gr. Anita en Kees -
03 Februari 2008 - 12:28
Nynke:
Sterkte de tweede helft van de overtocht. Jullie gaan, qua weer, de goede kant op, dus dat zal beter gaan dan de eerste helft.
En wat die foto's betreft, er komen vast nog heel veel als je eenmaal in Willemstad bent. Kun je ons lekker jaloers maken!
Groetjes Nynke
03 Februari 2008 - 14:28
Barry :
Leuk verhaaltje weer! Doe je goed...kan je vertellen dat het ook echt leuk is als je straks terug bent en er dan zo'n boek van gaat maken. Moet je inderdaad wel wat mooie foto's erbij doen, maar goed, snap dat het nu alleen maar water is, haha. Succes met de oversteek.
Greetz Barry -
04 Februari 2008 - 10:39
Opa Beekink:
leuk je bericht ontvangen en een rustige reis naar Willemstad geniet van dit uitstapje bij ons is alles goed
groetjes opa en oma -
04 Februari 2008 - 12:15
Marion & Henk:
Hallo, Björn. Leuk al die belevenissen van jou/jullie te lezen. Je schrijft heel levendig dus we zien het een beetje voor ons. Hadden niet eerder de gelegenheid vanwege voorbereidingen voor mijn 75e verjaardag, die we afgelopen zaterdag (2 febr) gevierd hebben. Natuurlijk waren Ingrid en Ted er ook bij. Ik kreeg een prachtige fles Spaanse wijn, en de fles zat helemaal volgeplakt met briefjes van € 5 (ik had geld gevraagd voor een nieuwe computer). Iedereen heeft zich prima vermaakt, heel bijzonder omdat niemand ooit de mensen van mìjn familie had ontmoet. We hebben bedacht om de twee families een beetje 'samen te smelten' - is aardig gelukt. En ik heb geld genoeg voor een heel mooie computer. Maar de gezelligheid en het lekker etentje waren natuurlijk het belangrijkste!
Hartelijke groeten en het allerbeste, Bjorn! En geniet ervan (wanneer er tenminste wat te genieten valt, hè?).
Hartelijke groeten van de twee verstokte landrotten:
Marion & Henk
PS Wat een fijne ervaring voor je! -
05 Februari 2008 - 11:49
Myrthe:
Hi broer(tje)
Leuk om zo met je mee te leven. Kan me het helemaal voorstellen hoe het is. Dus blijf vooral je verhalen schrijven.
Voorspoedige reis naar Willemstad!
Knuffel