Update!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bjorn Nachbahr - WaarBenJij.nu Update!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Bjorn Nachbahr - WaarBenJij.nu

Update!!!

Door: Bjorn Nachbahr

Blijf op de hoogte en volg Bjorn

05 Juni 2008 | Nederland, Amsterdam

Hallo trouwe lezers!

Hier ben ik weer!!
Na vertrek van Curaçao hebben we enroute gemaakt richting de bovenwindse einlanden, namelijk. St Maarten, Saba en St Eustatius om daar onze controles verder te gaan uitvoeren. Voor vertrek moest er nog een enorme superrib (speedboot) van de lokale kustwacht aan boord gehesen worden omdat we die mee moesten nemen naar St Maaten. Zo gezegd zo gedaan. De volgende morgen tijdelijk aangemeerd geweest voor het afhijsen van de rhib. Daarna direct naar zee om mee te doen aan de 3 daagse grote controles rondom Saba en St Eustatius. Na 2 uur was er de eerste boarding, rhib eruit, douane en kustwacht erin en achter het bootje aan. Eindelijk ging er eens iets gebeuren. Het bootje wou niet stoppen. Met lange stoten op de scheepshoorn geblazen om het bootje tot stoppen te dwingen maar geen resultaat. De helikopter de lucht ingestuurd om het bootje te doen stoppen. Na 20 minuten stopte het bootje eindelijk en werd het onderzocht. Helaas weer geen drugs maar wel illegalen aan boord. Deze mensen overgedragen aan de douane van st Maarten en toen maar weer verder. Deze manier van boarden gaat nu al zo’n aantal dagen door. We boarden alles wat bij ons op de radars verschijnt, dus ook zeilboten e.d.
Dan was het afgelopen weekend tijd om weer eens de wal op te gaan, en dit maal was St Maarten aan de beurt. Prachtig eiland om te zien.
In aller vroegte (06.00) meerden we af aan de cruiseterminal steiger. Dit moest zo vroeg omdat er die ochtend nog 3 andere cruiseschepen binnenkwamen. We lagen nog geen uurtje vast en ja hoor, het eerste cruiseschip is in aantocht. Wat een enorme dingen zijn dat zeg, zeker toen ze achter ons gingen afmeren verdwenen wij in het niets.
Later die ochtend nog een cruiseboot. De hele steiger stond zwart van de mensen die massaal de stad ingingen om natuurlijk te gaan shoppen. Dit eiland is echt spotgoedkoop met hun prijzen. Wat je in NL betaald in euro’s betaal je hier ongeveer in dollars, en de koers is momenteel erg laag. Die middag ben ik natuurlijk zelf ook naar de stad gegaan om inkopen te doen, want op mijn verlanglijstje stond natuurlijk ook het een en ander.
Na een paar uur was ik geslaagd en kon ik even genieten op een terrasje om bij te komen.
Echt heerlijk om weer even ergens anders te zijn dan Curacao. Hier is het allemaal erg Amerikaans en dat was ook wel eens leuk om te zien.
Diezelfde avond nog uiteten geweest en nog even wat gedronken met een paar collega’s bij een tentje.

Zaterdag wou ik eigenlijk naar het strand gaan om daar de vliegtuigen te bezichtigen die ongeveer 10 meter boven het strand hangen om te landen. Dat is hier op het eiland een echte bezienswaardigheid, helaas voor mij ben ik daar niet geweest maar heb ik toch wat foto’s kunnen bemachtigen. Zondag had ik de wacht dus niet veel bijzonders gedaan.
Afgelopen maandag weer vertrokken naar zee. A.s vrijdag en zaterdag gaan we een bezoek brengen aan Saba en St. Eustatius. Hier mogen we om en om een halve dag de wal op,. Dit omdat we voor anker gaan en niet afmeren. Dit heeft tot gevolg dat er mensen op het schip moeten zijn om bijvoorbeeld een brand te kunnen aanvallen e.d
7 juni a.s begint het EK en we hebben sinds kort eindelijk TV ontvangst dus daar we eens lekker voor zitten. Een EK-Poule is al gemaakt hier aan boord dus het leeft zeker hier.
Dit maal weinig foto’s helaas. Een nieuw verhaal zal er zijn over Saba en St. Eustatius.
Nog maar 5 weken te gaan en dan ben ik er al weer. De tijd vliegt voorbij vind ik.

Veel groetjes en tot snel

• 06 Juni 2008 - 06:06

Jakko:

He man, zo te horen gaat alles nog goed, duurt nu niet zo lang meer voor je weer thuis bent.
    Is ook wat als je daar voor het eerst op het strand ligt, en er komt ineens zo een vliegtuig over.
    Hier gaat het allemaal lekker, het weer wordt hier ook steeds lekkerder, dus heerlijk met Lisanne de zandbak in. Spreek je snel.

• 06 Juni 2008 - 07:55

Anita:

Nou, toch nog een beetje adrenaline, het lijkt me wel een spannend moment als je achter zo'n boot aan moet en ze stoppen niet.Je had zeker wel graag even in dat cruiseschip willen gaan kijken. Dan is jullie schip toch maar een kleintje. Zo zie je maar, je kunt je oordopjes uit het vliegtig hier ook op het strand gebruiken... haha. Goede vangst en tot de volgende mail.

Groetjes Anita en Kees

• 06 Juni 2008 - 11:32

Myrthe:

Hé toppertje,

Wat heerlijk die afwisseling, lijkt wel alsof geen enkele dag hetzelfde is bij jou. En elke keer een ander eiland of plaats, echt geniet ervan want vergeleken met dat is het hier maar 'saai'!

Vond het super dat je op mijn verjaardag even gebeld hebt. Had ik niet op gerekend dus een aangename verrassing!

Dikke knuffel van mij en Lisanne

• 06 Juni 2008 - 22:15

Ruubje:

Hela kerel, weet je zeker dat die eerste twee foto's echt zijn? Zien er een beetje gefotoshopt uit, haha :-)
    Dat moet wel bizar zijn om zo op het strand te liggen. En met die cruiseschepen, tssss, wat een mega-dingen. Leuk dat je toch nog een beetje actie hebt op zee. Of niet...
    Vaarse en tot in juli.

• 11 Juni 2008 - 10:55

Ingrid:

Hoi kerel, wat een geweldige foto's zeg! Ben jaloers op je vanwege die vliegtuigen, je weet hoe gek ik daar op ben. Weet je nog die vakantie in Split met dat grote PanAm toestel dat we vlak voor ons zagen opstijgen? Geweldig! Heb afgelopen zondag voor het eerst van mijn leven in een helicopter gezeten! Ok maar 6 tot 8 minuten maar toch...een spectaculaire ervaring. Ja, ja voor jou niets te betekenen natuurlijk maar wacht maar af tot je weer hier bent en alles weer gewoontjes wordt, dan zijn dit soort dingen weer belangrijk! Tot gauw en hou vol die laatste weken.
    Liefs.....