Bonaire in vogelvlucht

Door: Bjorn Nachbahr

Blijf op de hoogte en volg Bjorn

20 Maart 2008 | Nederland, Amsterdam

Hallo thuisfront.

Hier ben ik weer met een update.
Na alle storingen aan schroefassen e.d zijn we uiteindelijk diezelfde avond nog vertrokken naar zee. Het viel dus gelukkig allemaal mee.
Afgelopen zondagmorgen kwamen we aan op Bonaire in de haven van Kralendijk.
Een geweldige plaats om te liggen, eigenlijk midden in het centrum. Je kon de kroegen zien liggen vanaf het schip. Vanuit de kroeg kon je de onderoffcier met zijn leerling gewoon zijn werk zien doen. Heerlijk om te zien als je met een biertje in de hand staat, haha.
De dag van binnenkomst had ik de wacht. Een heerlijke dag omdat je dan even de tijd hebt om je burgerkleding uit te zoeken, en om een wasje te draaien, bed opmaken en noem zo maar op. Maandag heb ik met een collega een jeep gehuurd om het eiland eens te gaan verkennen. We hebben ons uitstekend vermaakt en veel gelachen om de auto die eigenlijk in nederland niet meer door de APK zou komen. Maar goed, we hebben het eiland helemaal af gereden en veel mooie dingen gezien. Aan de westkant van het eiland is er een afgezet natuur gebied waar je voor 10 dollar de man op mocht met de Jeep. Hier hebben we veel gezien, zoals vogels, schildpadden, leguanen, flamingo's en roofvogels.
Bonaire is echt het eiland om te gaan duiken. Het eiland staat in de top 3 qua mooiste duikplekken. Helaas voor mij is het er niet van gekomen maar dat komt nog wel hoop ik.
Het eiland bestaat grotendeels uit zand, steen en cactussen. Maar goed, ben blij dat ik er geweest ben.
Dinsdag even door het hele kleine centrum gewandeld maar het was niet veel soeps daar, helaas. Tegen de avond uiteten geweest met collega's en later op de avond naar een klein barretje waar gezellige muziek werd gedraaid. Heel gezellig zo, met het schip op de achtergrond (zie de foto's).
Nu is het woensdag en zijn we alweer vertrokken naar zee. Hier zullen we 10 dagen blijven patrouilleren en dan brengen we wederom een bezoek van 4 dagen aan Curacao. Veel mensen beginnen al te klagen dat we daar zo vaak komen. Je hoort het al, mensen raken snel verwend.
Ik vind het niet erg en vermaak me wel daar. Curacao is een eiland om aan het strand te liggen en bruin te worden.

Ik hoop dat jullie de foto's mooi vinden en weer een beetje met me mee kunnen leven..hoe vervelend dat voor jullie misschien ook is....mijn excuses daarvoor, haha.

Nou jullie horen weer snel van me..

Groetjes aan iedereen

Bjorn

• 20 Maart 2008 - 07:17

Barry:

He man,

ziet er goed uit allemaal. Grappig om de foto´s te zien ook, omdat ik er zelf natuurlijk ook in 2004 ben geweest. Zoals die bar aan het eind van de steiger, alleen lag er toen niet zo´n lelijk schip op de achtergrond, haha. Nou, hier is ook weer veel gebeurd, maar ik heb begrepen dat je al iets had gehoord van Anja. Kan raar lopen! Maar dat hoor je allemaal nog wel.

He, lekker genieten jij.

Greetz Barry

• 20 Maart 2008 - 08:21

Ingrid:

Hoi Bjorn,
    Nou dat ziet er allemaal lekker uit zeg! Weet je wel zeker dat je de marine wilt verlaten???? Dat zal straks tegenvallen met alleen nog een kinderboerderij vol konijnen voor je neus! Nee geintje, leuk dat je het zo naar je zin hebt en mazzel dat het schip nog heel is gebleven. Moet je toch niet aan denken, al die tijd wachten met een biertje op het strand en kijkend naar zo'n kapot schip??????? Hier is het koud en wil de lente maar niet vlotten. Als het even mee zit (...) hebben we dit jaar een witte Pasen, nou da's weer eens wat anders. Er is trouwens niet veel aan als de familie niet compleet is. Nog een paar weken en dan kun je echt vakantie vieren als Anja jouw kant op komt en dan zit de helft er alweer op. Gaat toch best snel vinden wij. Niet te bruin worden, goed blijven smeren,(en dan bedoel ik niet alleen je keel!)en vooral veel plezier maken met je maten!
    Liefs, Ingrid

• 20 Maart 2008 - 08:22

Marion & Henk:

Hoi, Bjorn!
    Nou, dat was al weer snel nieuws. Dankjewel - voor het vlotgeschreven, duidelijke en lekker nuchtere verslag. e kunnen ons voorstellen dat heet heel bijzonder is om met je mateneneen pilsje in de hand op een afstandje je schip te zien liggen, waar andere maten aan het werk zijn. Mooie foto's ook. Die van de walvis vonden we heel bijzonder en dan natuurlijk de luchtfoto's van het eiland.
    Het allerbeste vanuit een druilerig, winderig Bemmel. Hou je haaks en het allerbeste. Vergeet niet om te genieten!
    (doe je wel - weten we zeker)
    Groeten van Marion en Henk

• 20 Maart 2008 - 09:47

Myrthe:

Hmmm, kwijl kwijl!!

Wil ook zon, zee, strand, natuurschoon bekijken!!! Oke en een beetje werken!

Geniet ervan!
    Knuffel van ons

• 20 Maart 2008 - 10:08

Anja:

Wederom een mooi verhaal om te lezen! We hebben elkaar gisteren nog gesproken, maar dit blijft leuk om te lezen, zeker met de foto's erbij!
    Geniet ervan!
    Liefs en kus Anja

• 21 Maart 2008 - 09:15

Nynke:

Hoi Bjorn,

Vraag me toch elke keer weer af of je daar nu voor je werk zit of dat je gewoon een wereldreis aan het maken bent ;-)
    Mooi foto's ook zeg, met al die beesten.
    Anja heeft het vast wel verteld dat het hier regent en gaat sneeuwen en koud is.... Dus geniet maar weer van het zonnetje daar.

Groetjes Nynke

• 22 Maart 2008 - 14:37

Marjan:

Hallo Bjorn
    Hier even in het kort wat van ons. Zo als je ziet volgen wij je ook. Je kunt niet echt van een saaie reis spreken,voorlopig maak je genoeg mee. Je verhalen zijn heel leuk om te lezen, misschien straks aan wal een baantje als reporter?(het is maar een idee). En de foto"s geweldig hoor ook om dat wij het een en ander herkennen. Zeg geniet er van en wij blijven je volgen.
    Groeten van Marjan en Louis

• 25 Maart 2008 - 15:36

Opa:

relaas en foto's bekeken fantastisch
    ik hoop dat je niet overwerkt raakt van al dat bezichtigen maar neem 1 pilsje op oma verjaardag bedankt voor je kaart we rekenen hier wel af maar niet in Dollars
    Bjorn nog veel plezier en tot de volgende
    Email
    oma en opa

• 27 Maart 2008 - 11:03

Michiel Van Tilburg:

Hey bjorn ! Ik hoop dat dit bericht goed gaat. Ik kreeg deze link via Marion en wat is die leuk zeg. Mooie foto's met leuke commentaren :-)). Oke dus het eiland is meer om te bakken dan om te winkelen, precies goed voor mij lol. Heb jij nog kunnen bakken ? Als je nog iets spannend mee maakt dan hoor ik het graag ! Welnu bjorn werkse, want dat is het toch maar ook heel veel plezier gewenst. De groetjes Michiel.