Saint Thomas (USA)

Door: Bjorn Nachbahr

Blijf op de hoogte en volg Bjorn

24 April 2008 | Amerikaanse maagdeneilanden, Charlotte Amalie

Hallo Thuisfront,

Hier weer een update van de laatste belevenissen van mijn kant.
Afgelopen vrijdag 18 april was het zover. We zitten precies op de helft van de reis. Nu is het traditie bij de Marine dat de zogenaamde midtermbalk doorgezaagd moet worden. Dit gebeurd dan door de commandant en de jongste matroos aan boord van het schip. Zogezegd zo gedaan. De foto's zullen wel een indruk geven. Deze gebeurtenis werd natuurlijk gevierd met een hapje en een drankje.
De dag erna zijn we afgemeerd te Saint Thomas. Dit eiland is een onderdeel van de Amerikaanse maagdeneilanden. Al bij aankomst met het schip wist ik dat dit een heel erg mooi eiland moest zijn en dus goed om veel foto's te kunnen maken en te genieten. De eerste dag na (vastwerken) metteen de wal op gegaan om het centrum van de stad Charlotte Amalie een te gaan onderzoeken. Aangekomen daar wist ik niet wat ik zag....eigenlijk alleen maar juwelierszaken en toeristenwinkels..echt alleen maar dat.
Het was zo dat er gemiddeld wel 2 cruiseschepen per dag aanmeren met mensen die eens flink de portomonee losgooien. Maar goed...duur was het hier allemaal niet. Mijn idee en advies is om nog even te wachten tot de haven van St. Maarten, daar is alles nog veel goedkoper.
Verder het weekend heerlijk gegeten en op terrasjes gezeten. Afgelopen zondag een Jeep gehuurd met een collega en het eiland eens te gaan verkennen. Ze rijden hier links en dat was even wennen..ook omdat ze hier het stuur gewoon wel aan de linkerkant hebben zitten...haha.
Maar goed..zijn nog bij een soort van Sea World geweest en daar mooie foto's gemaakt.
Later doorgereden naar een heel mooi strand, genaamd Megan's Bay..dit schijnt een van de stranden te zijn die in de top 10 staan van meest mooie stranden...maar goed..zo verwent als wij nu zijn viel dat ons wel mee..hahah.
Nu afgelopen maandag weer vertrokken naar zee. De eerste keer dat ik in 4 jaar bij de marine zit was ik dan jarig op zee, en kreeg alla traditie een taart overhandigd van de commandant (zie foto's). Deze taart heerlijk opgepeuzeld met collega's. Van Anja heb ik slinger, balonnen, kado's en verjaardagkaarten
opgestuurd gekregen dus heb ik even mijn eigen slinkgers opgehangen..om toch nog een beetje jarig te zijn..aaahhhh).
Nee hoor...vier het toch veel liever gewoon thuis..maar jah..het was even niet anders dit jaar.
Nu weer 3 dagen op zee gezeten dus en morgen komen we dan binnen op Curacao voor onze welverdiende "rest and recreation periode)op de wal. Hier liggen we 11 dagen binnen. Anja komt maandag de 28e en tot die tijd moet ik aan boord blijven om de wacht te lopen. Daarna ben ik 8 dagen helemaal vrij en kan ik even weg van deze boot en mijn gedachten even bij anja en andere dingen houden..heerlijk...Hier kijk ik erg naar uit.

Als laatste wil de mensen bedanken die mij kaartjes hebben opgestuurd of verjaardagsgroeten hebben gebracht..Dit stel ik erg op prijs en is gewoon leuk om te lezen of te zien.
Zelfs heeft myrthe een videoboodschap geplaatst met Lisanne die hiep hiep hoera zong voor me...erg leuk. bedankt allemaal.

Ik laat weer wat van me horen en zien na deze dagen. Tot snel allemaal

Groetjes Bjorn

• 25 April 2008 - 06:40

Anita:

Goeiemoggel, ben net wakker. We staan helemaal klaar om te vertrekken en keek nog even mijn mail na. De meivakantie is begonnen en Nederland gaat massaal op pad. Mooie foto's je zal toch zo moeten leven..haha. Ik neem aan dat jullie vandaaag al in Willemstad aankomen. Zullen lange wachtdagen worden!!! Maar... je weet waar je het voor doet. Wij gaan zometeen naar Anja en de Kit(ten)s. Veel plezier en geniet er maar weer van.
    Groetjes Anita en Kees

• 25 April 2008 - 07:01

Myrthe:

Goedemogge,

Wat weer een heerlijk verhaal en prachtige foto's. Jullie zijn idd verwend als je niet meer onder de indruk bent!

Hier wordt het ook eindelijk zomer, het zonnetje schijnt dus volop genieten.
    Sterkte met de komende dagen de wacht lopen maar voor je het weet is Anja er!

Dikke knuffel van Lisanne en mij

• 25 April 2008 - 10:19

Opa En Oma:

mooie foto's en een lekkere taart denk aan je gewicht een pilsje mag wel dat zweet je er wel uit het lijkt mij een heerlijke omgeving, alleen dat doorzagen weet ik niet thuis te brengen.Bjorn nog veel plezier en de uitkijk naar Anja. Opa en Oma

• 26 April 2008 - 09:10

Rubert:

Hey kerel,

Lekkere taart zo te zien, altijd goed! Met die slingers moet je je wel jarig hebben gevoeld, denk ik. Veel plezier de komende week samen met Anja, en niet te bruin meer worden hè...! Het begint wat op te vallen op de foto's en ik word jaloers ;-)

Moi.